Header afbeelding

Markiezen

Markiezen als zonwering aan de gevel zijn terug van weggeweest. Het straatbeeld wordt meer en meer gesierd met deze wat nostalgisch aandoende zonwering. Vroeger sierden ze de gevels van bedrijven als kapsalons, de sigarenboer en de fourniturenwinkel. De vorm is in al die jaren niet gewijzigd; een markies biedt aan meerdere kanten bescherming tegen de zon. En alhoewel het dessin en de kleuren van de doeken doen terugdenken aan vroeger, wordt hier het modernste materiaal voor gebruikt.

Houten of aluminium frame

Het frame waaraan de markiezen zijn bevestigd is vanzelfsprekend van stevig en duurzaam materiaal. Er kan gekozen worden uit een houten of aluminium frame. Beide soorten hebben natuurlijk voor- en nadelen. Een aluminium frame vergt natuurlijk iets minder onderhoud. Markiezen met een houten frame versterken de historische 'look' van de markies. Het hout kan in verschillende RAL-kleuren worden geverfd. Vaak kan ook uit verschillende houtsoorten worden gekozen.

Het doek maakt de markies tot een echte blikvanger. Wij bieden een grote variatie in doeken. Geblokt, gestreept of effen van kleur. Voor elk doek geldt dat dit van hoogwaardig materiaal is gemaakt. Tezamen met het stevige en duurzame frame, leveren en monteren wij markiezen die jarenlang meegaan.